Dagens gresk-inspirerte middag er en slags moussaka. Men ikke helt - vi er nemlig ikke så veldig begeistret for aubergine, så det droppet jeg.
Utgangspunktet var en pakke fra TORO. Men etter litt fundering, fant jeg ut at jeg kun ville bruke potetene i hvit saus, og heller lage tomatsausblandingen selv.
Så da satte jeg i gang med:
400 gram karbonadedeig
1 hvitløk
1 kepaløk
1 gulrot
1 selleristang
1 rød paprika
Oregano
Salt
Pepper
Tørkede chiliflak (ikke så mye)
1 boks passata di pomodoro (en slags utvannet tomatpuré)
2 ts hvetemel
1 ts sukker
Her er det straks klart for poteter i hvit saus |
Så har jeg i passata di pomodoro, hvetemel og sukker. Dette får putre litt sammen, før jeg har det over i en form og setter det hele i ovnen (allerede? joda), mens jeg lager potetene i hvit saus.
Grunnen til at jeg setter tomatsausblandingen i ovnen på forhånd, er for at den skal holde seg varm, men også for at den skal tykne og ikke være for flytende.
Potetene i hvit saus laget jeg etter anvisningene på pakken, men jeg hadde i litt ekstra revet muskat.
Slik ble resultatet |
Dette fikk stå å godgjøre seg i 20 minutter i ovnen.
Når det hele er ferdig, serveres det sammen med en grønn salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar