mandag, januar 09, 2012

Rest to order

En liten intern jobbspøk på overskriften der.

Idag hadde vi rester til middag.

På lørdag ble det ganske mye moussaka til overs, og det havnet i kjøleskapet, med litt aluminiumsfolie over seg.

Dermed ble det ukens enkleste middag idag - og den var like god i dag som på lørdag. Det eneste som var "nytt", var en grønn salatblanding.

Restemat er en fin oppfinnelse hvis man bare vet å behandle den med omhu.
Det er veldig viktig at maten kommer seg i kjøleskap så hurtig som mulig. Om nødvendig kan det være lurt å sette maten utendørs en stund, for å avkjøle den nok. Bare pass på at den er tilstrekkelig tildekket, slik at ikke måkene eller rottene kommer og tar maten fra deg.


Min kjære mor fikk smertelig erfare det, da hun i sin tid satte ut en stor gryte med "fersk kjøtt" (som de gamle kaller det) til kjøling. Hun hadde lokk på, men måkene klarte selvfølgelig å ta av lokket, og fortære alt innholdet i gryten på rekordtid. Hun hørte noe rabalder på verandaen da lokket gikk av, og enda mer rabalder da de idiotiske måkene begynte å annonsere til hele verden at "jeg har funnet litt mat, alle sammen i hele verden må komme" - sånn som bare måker kan. Men innholdet i gryten stod ikke til å redde.

Så - skal du sette mat utendørs til avkjøling, pakk det god inn i noe, eller legg noe tungt over lokket. En bil eller noe lignende.

Det er også veldig viktig at restemat blir skikkelig oppvarmet igjen før det skal spises. Under avkjølingsprosessen vil det dannes bakterier. Det er ikke til å unngå, for de er med oss hele tiden. Hvis man er påpasselig med å varme opp maten skikkelig, til den er gjennomvarm, blir de fleste uønskede elementer drept. Så kan man spise restemat dandert med stekte/kokte bakterier. Det blir litt ekstra mat på kjøpet, der altså.
Vi hadde vår moussaka i ovnen på 200 grader i 30 minutter, med aluminiumsfolien på. Det var akkurat nok. Men her må man bare prøve seg frem. 

De tre neste dagene denne uken blir det middag dersom jeg får tid. Det er en hel del ting som skjer på jobb, i tillegg er jeg hjemme alene i tre dager, og ingenting er så kjedelig som å lage enmannsmiddag.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. hahaha - en liten kattepus fikk av folien til multekremen (som hadde allerede vært på tre middagsbord) og lepjet i seg all fløten - i bunnen av bollen lå rene og pene multer - som for ordens skyld - havnet i søpla. Konklusjon - katter liker ikke multer

    SvarSlett