lørdag, desember 31, 2011

Ingrid Jensen*

På mitt kjøkken har jeg alltid et utvalg av basisingredienser og smakstilsetninger. Størst av alt er krydderhyllen. Her kommer en lang, og kjedelig liste over hva jeg alltid MÅ ha i skapene mine.

Kjøleskapet:
Løk
Sjalottløk
Hvitløk (i store mengder)
Kinesisk hvitløk (de uten fedd, altså)
Ingefær
Chili
Gulrot
Selleristang
Purreløk
Poteter
Smør
Soltørket tomat
Cherrytomat
Heinz Ketchup (brukes kun unntaksvis, men når det skjer, må det være Heinz)
Heinz BBQ-sauce
Dijon sennep
Soyasaus
Sesamolje
Fish-sauce


Krydderskapet (i veldig tilfeldig rekkefølge):
Kalvebuljongterninger
Hønsebuljongterninger
Kyllingbuljongterninger
Oksebuljongterninger
Grønnsaksbuljongterninger
Fiskebuljongterninger (ekstra godt innpakket, siden den lukter som et nedlagt fiskemottak hvor de glemte å ta bort fiskesloen før de dro)
Tabasco
Chipotle Tabasco
Olivenolje
Rapsolje
Balsamicoeddik
Hvitvinseddik
Laubærblad
Muskatnøtter
Maldon salt
Salt
Hel pepper på kvern
Hvit pepper
Gurkemeie
Korianderfrø, malt
Korianderfrø, hele
Spisskummen, malt
Spisskummen, hel
Røkt spisskummen
Kanel
Kardemomme
Ingefær, malt
Timian
Oregano
Persille (tørket)
Gressløk (tørket)
Nellik
Fennikelfrø
Anisfrø
Stjerneanis
Allehånde
Chef Pauls smoky BBQ seasoning
Chef Pauls Salmon seasoning
Sennepsfrø
Dilldall
Chiliflak
Cayennepepper
Tørket hvitløk
Løkpulver
Sellerisalt
Sukker (et meget undervurdert krydder)
Einerbær
Rosmarin
Akasiehonning
Garam masala
Curry (den gule, litt kjedelige fra Toro)

Hermetikk:
Kidneybønner
Brune bønner
Bønner i tomatsaus
Mais i biter
Flådde tomater i tomatjuice
Tomatpuré (både norsk og italiensk)
Samt et utvalg av tørkede linser, pasta og ris.


Og hvis det skulle være noe jeg mangler da, må jeg ta meg en tur på butikken.

*Hvem er så Ingrid Jensen? Jo, det er bare et forsøk på å skrive ingredienser på en festlig måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar