fredag, mars 02, 2012

Brystfager kylling

Idag har jeg gått til innkjøp av lekre og saftige kyllingbryst fra Stange. Disse har jeg gnidd inn med Jacobs kyllingkrydder.

Jacobs kyllingkrydder inneholder bla.:
Salt
Pepper
Appelsin
Paprika
Sukker
Løk
Rosmarin
Dill
Selleri
Timian
Appelsinolje

Ellers benyttet jeg meg av:
2 Sjalottløk
1 hvitløk
1 eple
Erter, sukkererter, broccoli og brekkbønner
Villris


Først pakker man ut kyllingen, og tørker av fuktige flekker, gnir inn med Jacobs kyllingkrydder, lar den ligge i ro i 20-30 minutter i romteperatur.
Kylling med krydder, liggende på litt alu-folie

Kyllingen brunes raskt på begge sider i smør. Eple i skiver, sjalottløk i båter og hvitløk i fedd haes i pannen. Like før den settes i ovnen på 170 grader har man i enda mer smør.
Stekepanne med innhold, før ovnsbaking

Stekepannen med kylling, sjalottløk, hvitløk og eple får stå i ca 35 minutter. Så finner man frem grytelappene, tar ut stekepannen, og legger kyllingen over på en fjøl for å hvile litt.
Stekepanne med innhold, etter ovnsbaking

Kyllingen serveres sammen med eple-sjalottløk-hvitløk-blanding, villris, broccoli, sukkererter, brekkbønner og grønne erter.

Slik ble det servert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar