onsdag, mars 28, 2012

Fiskekakevariasjoner

Lenge siden forrige innlegg, men her er et nytt et.

2 store fiskekaker
2 gulrøtter
1 kepaløk
2 skiver grovt brød
Sort pepper, rosépepper, hvit pepper, allehånde og grønn pepper
Smør
Sitron
Salt
Sukker
Olivenolje
Hvitløk

Løken hakkes og stekes i smør. Jeg liker den best når den nesten er svidd. Da har jeg i 1/2 ts sukker og 1/2 ts salt. Lar det steke litt til. Så har jeg i 2 dl vann, og lar det koke helt inn.

Gulrøttene skrelles og rives til en grov pure med rivjern. Alle peppervariasjonene og litt sitron blandes i pureen.

Brødskivene blir penslet med olivenolje, før litt finhakket hvitløk has over. Dette får grille i ovnen til brødskivene er blitt helt sprø.

Fiskekakene varmes til de er gjennomvarme. Her er det mange muligheter, jeg velger å varme dem sammen med løken.

Så monteres det hele sammen:

Brød
Gulrotpuré
Fiskekake
Stekt løk

En enkel og god variasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar