søndag, august 19, 2012

Klippfiskgryte

Lørdags-, og søndagsmiddag.
En variasjon over bacalao.
400 gram klippfisk
6-7 poteter i skiver
1 kepaløk i skiver
1 hakket kinesisk hvitløk
1 pakke cherrytomater skåret i biter
2 bokser skrelte tomater
1/2 habanero (chili)
1 paprika i strimler
1 mango i terninger
1 liten boks ananasbiter
Ingefær (revet)
Olivenolje
Smør
Pepper
Fish sauce

Klippfisken vannes ut i 12-15 timer på forhånd.

Poteter, løk, cherrytomater, hvitløk, chili og ingefær surres en stund i litt smør. Deretter har man i alt det andre, unntatt klippfisk, mango og ananas.
Blandingen får putre i en halv time. Så har man i de siste ingrediensene.
Avsluttes med en dæsj ekstra olivenolje og godt med nykvernet pepper.
Fish sauce kan man bruke hvis retten ikke er salt nok.

Serveres sammen med flatbrød.

Så en liten advarsel til alle menn: habanero er meget sterk chili. Pass på å vaske hendene ekstremt godt etter å ha hakket den. Hvis du slurver her, vil du få deg en stor overraskelse hvis du må en snartur på WC.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar