mandag, oktober 01, 2012

Grillkarbonader

Siden det er høst, var det på sin plass å finne frem grillen. Den elektriske.

Karbonadedeig ble blandet med et egg, pepper, salt, spisskummen, koriander, løkpulver, litt mel og chipotle-tabasco. Dette ble former til burgere som fikk hvile i fryseren i 10 minutter.

Tomatpure, vann, rapsolje, hvitløk, sukker, habanero-tabasco, røykaroma og løk fikk et lite oppkok. Rett før servering hadde jeg i en neve finhakkede selleriblader.

Poteter ble skåret i skiver, lagt i en smurt form, og overdrysset med paprikapulver, salt, og løkpulver. Dette fikk stå i ovnen i 30 minutter. Bare avbrutt halvveis av at noen åpnet døren og romsterte rundt i formen for å vende på dem.

Burgerene ble lagt på elektrisk grill, og grillet (!) til de var helt ferdige. Også kalt well done. Jeg liker det best når jeg har med kjøttfarse å gjøre. Det er noe urovekkende over dårlig stekt kvernet kjøtt.

Det hele ble servert sammen med gulrøtter som hadde blitt utsatt for skrelling og strimling og noen minutter med sitronlake. (Vann og sitron).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar