søndag, februar 05, 2012

Fiskekaker med gressløksaus

Søndagsmiddagen bestod av fiskekaker, grønnsaksmix og gressløksaus.


Fiskekakene var ikke hjemmelagde, og ble kun varmet opp i en grillpanne (for da kan man la være å bruke stekefett).

Grønnsaksblandingen bestod av poteter, gulrot, selleri og purre i små terninger, kokt i lettsaltet vann.

Gressløksausen startet som en hollandaise, men ble litt utvidet. 3 eggeplommer pisket i vannbad til ca dobbelt volum, ca 100 gram smeltet smør tilsatt i små porsjoner. En liten sprut sitron, litt salt og litt cayennepepper. Så langt ganske vanlig. Men siden sausen ble tidlig ferdig, stod den i fare for å bli for tykk, så jeg spedde ut med 1/2 dl skummet melk og hadde i en neve med hakket gressløk. Det ble ikke så dumt det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar