onsdag, februar 08, 2012

Garam masala-kylling med ris

Idag ble det kyllingbryst. Men siden kyllingbryst smaker ganske lite, måtte jeg tilsette desto mer smaksstoffer:

2 kyllingbryst
2 hvitløk (delt i fedd)
3 ss hakket ingefær
1 liten kepaløk
1 gulrot
1/2 lime i båter (uten skall)
Grovkvernet pepper
Garam masala
Salt
2 dl Hønsebuljong

Dagens grøntfor (Lime var ikke tilstede da bildet ble tatt)

En tom form ble satt i ovnen på 250 grader. Hvitløken renset, og delt i fedd. Løken og gulroten ble hakket til passende biter. Kyllingbrystene fikk en god dekning av grovkvernet pepper. Formen kom ut av ovnen, og litt margarin havnet oppi, før løk, hvitløk, ingefær, limebåter og hønsjebuljong fulgte etter.

Kyllingbrystene ble stablet pent oppå denne suppen, før det ble dekket med garam masala.

"Lett" krydret kylling -
grovpepperet er delvis skjult av garam masala
Så en tur i ovnen - 15 minutter med grillelement på, 15 minutter på 250 grader undervarme. Deretter tok jeg ut alt sammen, pakket kyllingen i aluminiumsfolie for å holde på varmen, silte av kraften fra grønnsakene, og lot denne kraften koke kraftig inn. Litt sukker og litt hvetemel fikk koke med.

Kyllingen ble dandert sammen med grønnsakene, risen og deretter stekesjyen over risen. En artig variant over kylling og ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar