Suppe/jevning:
3 ss smør
2 ss hvetemel
1/3 liter havrefløte (fløte som ikke har vært innom kua)
1/2 liter lettmelk
1 fiskebuljongterning
1 ts hvitvinseddik
Grønnsaker, klare til hakking |
Grønnsaker:
2 gulrøtter
4 fedd hvitløk
1 stor sjalottløk
1 selleristang
1/2 sellerirot
1/2 purreløk
1 fennikelrot
Fra havet:
150 gram torsk
En neve reker
Krydderier:
Maldonsalt (ikke så mye, det meste av saltinnholdet kommer fra buljongen)
Telicherrypepper
Cayennepepper
Sukker
Først lagde jeg en jevning av mel og smør, som jeg så spedde ut med havrefløte og melk. Deretter hakket jeg opp grønnsakene og hadde dem i gryten. Så tilsatte jeg buljongterning, hvitvinseddik, salt, pepper og cayennepepper. Litt sukker for å runde av eddiksmaken.
Torsken ble skåret i skiver, og lagt i gryten.
Helt til slutt hadde jeg i en liten nevne med håndpillede reker. De skal bare bli litt varme, og bør ikke koke med for lenge, da blir de for gummiaktige i konsistensen.
Suppen, enn så lenge uten rekene |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar