mandag, januar 23, 2012

Torsk med tilbehør

I dag ble det torsk til middag. Nærmere bestemt torskeloin med poteter, gulrøtter og eggesmør.

Torsken ble delt i fire biter, gnidd inn med salt, pepper, sitronskall og sukker, før den havnet i en liten stekepanne sammen med litt belgisk smør (de har fortsatt mye igjen på REMA).
Torsk, salt og sitronskall

Torsk med salt, pepper, sitronskall og sukker

Jeg passet på å børste bort de fleste sitronskallbitene, slik at de ikke ble med i selve stekingen. Det kan nemlig bli litt i beskeste laget. Men jeg la på en liten klype med skall etter at de hadde stekt seg brune og fine på ene siden.
Stekt torsk
Gulrot og poteter ble kokt sammen, med litt salt i vannet.

Eggesmør er en ting jeg lærte av min mor. Det består av ca 2 dl smeltet smør, en god dæsj gressløk, litt salt, og to hardkokte egg. Eggene hakkes i biter og det hele blandes sammen rett før servering.

Torskemiddag med uheldig bruk av blitz




Lekkert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar