Idag slengte jeg sammen en hurtig pastarett til middag.
Jeg startet med 400 gram karbonadedeig. Jeg har en egen greie for å steke karbonadedeig. Jeg liker ikke at den ser ut som små mark, som den ofte gjør rett ut av pakken. Så jeg tar den i hendene, og knar den sammen med krydder til en ball, og så klapper den flat i stekepannen som en kjempekjøttkake. På den måten får jeg vekk de rare trådformasjonene den ofte har i pakken, samtidig sikrer jeg at den blir stekt, og ikke kokt.
Krydderiene er salt, pepper, timian, løkpulver og hvitløk.
Slik steker jeg karbonadedeig |
Etter at den har stekt seg brun og fin på begge sider, begynner jeg å hakke den i småbiter med stekespaden. Så har jeg i litt selleri, en neve med oppskårne cherrytomater, 1-2 spiseskjeer med balsamicoeddik og en teskje sukker. Dette får kose seg litt, før jeg har i passata di pomodoro, og litt mer timian.
Klar til servering |
Pastaen idag var fersk fullkornstagliatelle. Den kokes til den er «al dente» i vann like salt som «Mare nostrum» - for det har jeg lært på BBC Lifestyle (tidligere kjent som BBC Food) - min favoritt TV-kanal.
Så er det bare å nyte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar