Fisken etter krydring |
På forhånd hadde jeg satt inn en form i ovnen, hvor jeg hadde i en liten grønnsaksblanding bestående av selleri, gulrot, løk og cherrytomater - og litt vann. Denne grønnsaksblandingen ble varmet opp i ovnen i 20 minutter før fisken ble lagt oppå. De siste 10 minuttene av fiskens steketid satte jeg på grillelementet i ovnen, for å gi fisken en liten antydning til stekeskorpe på toppen.
Potetpuréen var en veldig enkel puré. 5 poteter i skiver, en finhakket gulrot og et fedd hvitløk kokte sammen i godt saltet vann. Da potetene ble møre, silte jeg av vannet og kjørte en tur med stavmikseren i gryten. Jeg lot det være igjen en og annen bit av potet og gulrot i pureén. Den ble ganske oransje, men veldig smakfull. Enkelte ville kanskje hatt i litt fløte eller smør, men jeg følte ikke behov for det idag, jeg bare hadde i litt ekstra maldonsalt.
Soyasjyen ble til ved at jeg brunet en god mengde med smør, hadde i en finhakket hvitløk, litt ingefær og til slutt et par-tre spiseskjeer med saltredusert soyasus.
Aspargestoppene fikk 3 minutter i kokende vann, før jeg silte av vannet og la dem på tallerken sammen med fisk, potetpuré og soyasjy. I tillegg la jeg med litt av grønnsakene som hadde ligget under fisken i ovnen.
Det ble en fin start på det nye året.
Det ferdige resultatet. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar